Ga naar de inhoud

Hieronder worden alle processen die wij bieden uitgelegd hoe deze werken en waarom deze belangrijk kunnen zijn.
Het betreft in dit geval alle elektrolytische processen.


Reinigen

Het reinigen van de RVS gebeurt met de R.C. Clean vloeistof in combinatie met de INOX Evolution en Revolution het proces verwijderd oxidatie en oppervlakkige roestvorming. Door deze reiniging uit te voeren wordt de vervuiling van het RVS verwijderd en zal het RVS zijn beschermende eigenschap behouden. Wanneer dit niet gebeurt kan de oxidatie en oppervlakkige roestvorming het materiaal dermate beschadigen dat het zijn roestvaste eigenschap plaatselijk verliest.

Beitsen

Het beitsen van RVS gaat verder dan alleen het reinigen. Het beitsen gebeurt voornamelijk na een bewerking van het RVS, bijvoorbeeld lassen of slijpen. Bij het beitsen word alle vervuiling die tijdens het bewerken niet alleen oppervlakkig maar ook uit de structuur van het RVS verwijderd. Zo zal ook de lasnaadverkleuring voor het grootste gedeelte verwijderd worden. Door deze bewerking op bijvoorbeeld lasnaden uit te voeren wordt de lasnaad niet alleen netjes schoon maar zal er ook geen oxidatie of roestvorming meer kunnen ontstaan.

Polijsten

Door het RVS te polijsten zal er een glimmend oppervlakte ontstaan. Het proces bestaat er uit het RVS zo glad mogelijk te maken. Op microscopisch niveau wordt het materiaal spiegelglad gemaakt waardoor het een glimmende werking heeft.

Passiveren

Passiveren is de laatste stap uit het proces. Wanneer RVS elektrolytisch gebeitst is wordt er geadviseerd het RVS ongeveer 48 uur met rust te laten waardoor de corrosiebestendige toplaag weer kan “aangroeien”. Om dit proces te bespoedigen voor bijvoorbeeld directe montage adviseren wij te passiveren van het RVS. Na deze behandeling kan het RVS direct gemonteerd worden.

Etsen

Bij het etsen of ook wel markeren genaamd wordt er een beschrifting of afbeelding op het RVS geplaats door middel van een Erosie proces.
Dit proces is niet schadelijk voor het RVS.

Geverifieerd door ExactMetrics